ویلچر برقی نقش مهم و کاربردی در جابجایی افراد معلول یا ناتوان ایفا میکند. این ویلچرها به وسیله جوی استیک تعبیه شده بر روی دسته، به راحتی فرد را به مکان مورد نظر منتقل میکند. منبع تغذیه ویلچر برقی ، همان باطری قرار گرفته شده در زیر نشیمنگاه میباشد.البته در بعضی از ویلچرهای برقی، باتری در زیر جا دستی طوری تعبیه شده که امکان تاشدن ویلچر همراه با باتری و بدون جداسازی آن وجود دارد.
مثل ویلچر برقی جی تی اس مدل ۱۱۰LAEF2.
هر چه میزان شدت جریان ورودی باتری ویلچر یا همان آمپر، بالاتر باشد قدرت ویلچر برقی نیز بیشتر است. باطری های ویلچر معمولا در ۵ سایز ۲۴ و ۲۶ و ۲۸ و ۳۳ و ۴۲ آمپر وجود دارند. باطری ۲۸ آمپر برای اکثریت ویلچرهای برقی استفاده میشود و باتری ۴۲ آمپر برای ویلچرهای سنگین وزن استفاده می شود.
نوع باطری ۲۶ آمپر برای مسیر های طولانی مناسب است. البته لازم بذکر است که غالب باتریهای عرضه شده در بازار از نوع لیتیومی (سیلد اسید) بوده و به خاطر اینکه این باتری ها جهت UPS یا برق اضطراری طراحی شده اند، مدت عمر کمتری دارند.البته جای هیچگونه نگرانی نیست چرا که فروشگاه کالا طب،باتریهای ژله ای مخصوص ویلچر را نیز به مشتریان عرضه میکند.
این باطری های ژله ای از نوع Deep Cycle بوده و مخصوص کار با ویلچر طراحی شده اند و نسبت به باطری های سیلد اسید یا باتری های لیتومی، عمر بسیار بالاتری دارند.البته لازم بذکر است که گفته شود تمام باتری های مذکور از نوع ۱۲ ولت می باشد.
اگر باتری ویلچر توسط کاربران به صورت صحیح شارژ نشود، عمر مفید باتری کاهش می یابد.
استفاده نکردن از شارژر مناسب، شارژ کم یا شارژ بیش از حد از جمله علت های خرابی باطری ویلچر است. اما اصلی ترین علت خرابی باطری ویلچر، میزان استفاده از آنها است، اگر از آن دسته افرادی هستید که باطری ویلچر شما بیش از ۲ سال استفاده شده، حتما آن را عوض کنید.
دو نوع دستگاه شارژ کننده باطری ویلچر برقی وجود دارد.
دستگاه شارژ باتری تمام خودکار که به صورت خودکار پس از شارژ شدن باتری ، قطع می شود و دستگاه های شارژ باتری استاندارد که پس از شارژ شدن باتری ، به طور خودکار قطع نمی شود . نحوه کار این دو نوع دستگاه شارژ کننده کاملا با هم متفاوت است. باید به دستورالعمل دستگاه شارژ باتری توجه کرد.
روی دسته فرمان بیشتر صندلی های چرخدار برقی نمایشگری برای نشان دادن مقدار شارژ باقیمانده باتری وجود دارد . اگر نمایشگر دستگاه شارژ بعد از اتصال به باتری عدد صفر را نمایش داد یعنی احتمالا خود دستگاه شارژ خراب شده است و نقصی دارد و یا اتصال بین دستگاه شارژ و باتری دچار مشکل است و شل می باشد. اگر سیم دستگاه شارژ باطری ویلچر برقی سالم است پریز برق دیگری را امتحان کنید.
در صورتی که هنوز دستگاه شارژ کار نمی کند با اتصال آن به یک باتری ماشین ۱۲ ولتی ، یک آزمایش مکانیکی انجام دهید . دستگاه شارژ باتری معیوب باید برای تعمیر به شرکت سازنده فرستاده شود.